Battle of Britain Visitor Centre - VolkerFitzpatrick
HomeProjectsBattle of Britain Visitor Centre

Battle of Britain Visitor Centre

Uxbridge

VolkerFitzpatrick is proud to have deliverd this unique project commemorating the historic Battle of Britain.

 

Two-stage design and build project

New build visitor centre

Located next to historic WWII bunker

VolkerFitzpatrick design team worked on the project

519m2 exhibition space, model-making and workshop rooms, library, 95 seat auditorium, meeting and conference facilities, café, reception area, car parking and landscaped areas

Steel frame with metal deck upper floors

Reinforced concrete ground slab with piled foundations

"The construction team, consultants and Hillingdon Council Building Control met regularly throughout the build to ensure all aspects of required compliance were met and the visitor centre progressed smoothly to very tight timescales. Our teamwork helped to deliver a striking building for visitors to admire and enjoy."

Anthony Oloyede, building control manager for London Borough of Hillingdon

Facts and figures

  • Client
    London Borough of Hillingdon
  • Programme
    52 weeks
  • Project categories
    Building
+